Bir dilim Cheesecake'e kim hayır diyebilir ki! Hele bu tatlıyı evde kendimiz yapınca tadı bir ayrı oluyor. Hem ekonomik, hem lezzetli , hem de içerisindeki malzemeleri biliyoruz:)) Dışarıdan aldığmız bütün yiyeceklerde ortak sıkıntımız temizlik sorunu ve malzemelerin kalitesi oluyor. Sağlık söz konusunu olunca özellikle de günümüzde kimseye güvenemez olduk. Çözüm de mümkün olduğunca tüm yiyecekleri evde kendimiz yapmak...
Bu kendi yaptığım ikinci cheesecake denemem ve gerçekten övünmek gibi olmasın (!) çok güzel oldu. Tek kusurum frambuaz sosu döktükten sonra dilimlemeden resim çekmeyi unuttum... Eee kadı kızında da olur artık bukadar kusur değil mi? Ben gene çok uzatmadan malzemelere geçeyim....
Malzemeler:
Tabanı:
1,5 paket yulaflı bisküvi
70 gr tereyağ
1 çay bardağı ceviz
1 yemek kaşığı şeker
Kreması:
4 Yumurta (oda sıcaklığında)
60 gr krema
1 çay bardağı toz şeker
30 gr un
1 paket vanilin
1/2 limon kabuğu
800 gr labne peyniri
200 gr krema peyniri
Frambuaz sos:
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım)
Cheesecake hazırlığı olarak öncelikle bir süzgeçe kağıt havlu koyarak peynirlerimizi içerisine döküyoruz ve yaklaşık 2 saat sularının süzülmesini bekliyoruz.
Tabanı için kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt seriyoruz. Bir mutfak robotunda bisküvimizi parçalıyoruz.İçerisine cevizi, şekeri ve yağı da koyarak hepsini beraber robotta çekiyoruz.
Kalıba bisküvilerden oluşan hamurumuzu yayıyoruz ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendiriyoruz.
Suları süzülen peynirlerimizi bir çırpma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. ( Çok fazla çırpmayın , peynir sulamabilir.)
Peyniri çırparken yumurtaları tek tek içerisine kırıyoruz. Sonra sıra ile krema, limon kabuğu, vanilin , şeker ve unu ekliyoruz.
Karışımı kalıbın içerisine döküyoruz. Kalıbımızın dışını içerisine su almayacak şekilde alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
Fırını fan ayarında 160 deredede ısıtıyoruz. Derin bir tepsiye kalıbımızı yerleştiriyoruz ve tepsinin yarısına kadar su ile dolduruyoruz. Ve yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Krema tabakasının kenarlar sıkılaşmış ortası hafif oynuyorsa olmuş demektir.
Fırından çıkan cheesecake dinlenirken biz de sosumuzu hazırlıyoruz.
Sos malzemelerinden suyun bir çay bardağı kadarını ve nişastayı ayırarak kalanlarını sos tenceresine koyuyoruz ve ocağa koyuyoruz. Sos kaynayıp bütün malzemeler özleşince nişasta ve suyu karıştırıp yavaş yavaş sosa karıştırıyoruz. Sos koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz ve sosu blenderdan geçiriyoruz.
Sos hafif ılıyınca Cheesecake'in üzerine döküyoruz. Soğuyunca üzerine şeffaf film ile kapatıp birkaç yerinden deliyoruz ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Ben bir gece beklettim ve sonuç inanılmazdı.
Siz de denerseniz sonuçları benimle paylaşmayı unutmayın :))
Afiyet olsun....
0 Yorumlar