Domatesli Acı Sos - Kış Hazırlıkları


Akdemir's Home



   Sonbaharın gelmesi ile birlikte kış hazırlıkları da başladı. Kış hazırlıklarına  acı sos yapımı ile başladım. Yemeklerin yanında harika bir lezzet acılı sos. Üstelik evde yaparken acısını da kendi zevkimize göre ayarlayabiliyoruz. Üstelik sadece yemekler ile birlikte değil kahvaltılarda da nefis oluyor.

Malzemeler için miktar vermiyorum çünkü içeriğini yapmak istediğiniz miktara ve acısının az veya çok olmasına göre miktarlar değişir.
Akdemir's Home

   Sosumuzun olmazsa olmazı domates ve acı biber. Ben yaklaşık 3 kg civar domates kullandım. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri ister iri iri doğrayın ister rendeleyin. Sonunda blender ile çekiyoruz.
Acı biberleri ise doğrarken eldiven takmanızı öneririm. Acı elinize bulaşır ise yanlışlıkla gözünüze değerbilirsiniz. Sonrasını nasıl olur düşünün:))

Akdemir's Home

Diğer malzemeler ise toz şeker -yaklaşık bir tatlı kaşığı- , tuz, sirke - bu miktar domates için yaklaşık bir su bardağı-, bir tutam maydanoz , yaklaşık 10 diş sarımsak.

   Domatesleri bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık bir dakika kaynayınca içerisine acı biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz. 1- 2 dakika daha beraber pişince içerisine tuzu, şekeri, sirkeyi ilave ediyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika daha pişince içerisine maydanozları ilave ediyoruz ve yeşillikleri kaybetmeden çok az daha pişiriyoruz. Sonra tencerenin altını kapatıp blender ile bütün malzemeleri çekiyoruz. Sos haline geliyor. Kavanozlara veya şişelere doldurup kapaklarını kapatıyoruz ve ters çevirip soğumasını bekliyoruz.
Akdemir's Home

   Soğuyan soslarımızı etiketleyip karanlık ve serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Akdemir's Home

Afiyet olsun....


Yorum Gönder

0 Yorumlar