Nefis Anne Keki

Nefis Anne Keki


    Merhaba, bugün sizlere tarifi annemden öğrendiğim  kek tarifim var. Hepimiz ister televizyondan ister kitaplardan olsun değişik  öğreniriz. Bazıları çok gösterişli bazıları ise nefis olur. Fakat dönüp dolaşıp tek bir tarifi defalarca yaparız. Çünkü bu tarifte anne kokusu vardır. Bizi alıp çocukluğumuza götürür. Geçmişi yad ederiz belkide bu keki yapıp. Herkesin böyle tarifleri vardır onu alıp götüren , geçmişle arasında bağ oluşturan.

Nefis Anne Keki

  Ben yıllardır ana malzeme ayı kalarak farklı eklemeler ile bu keki yaparım. Bu sefer yine içerisine kendimden farklı malzemeler kattım. Demir deposu kuru üzüm ve metabolizma hastalıkları ile savaşan, kolestrole iyi gelen, bağırsak enfeksiyonlarına ve bağırsak kanserine karşı koruyucu olan ,A ve C vitamini içeren keçi boynuzu tozu. Kızım keçi boynuzunu sevmemesine rağmen keki çok sevdi ve yedi. Keke tadını vermeyip sadece kakao katılmış gibi rengini değiştirdi.

Nefis Anne Keki


Malzemeler: 

Ana Tarif: 

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 2+3/4 su bardağı un 
  • 1 Paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı vanilya


Benim ilave ettiklerim: 

  • kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu 
Nefis Anne Keki



Yapılışı: 


  • Yumurta ile şekeri çırpıyoruz. 
  • İçerisine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip homojen hale gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. 
  • Kuru üzümleri ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Un, keçi boynuzu tozu, vanilya , kabartma tozunu bir kaba eleyerek karıştırıyoruz. 
  • Sıvı karışımımıza toz karışımımızı azar azar ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. 
  • Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Ben kek kalıplarımı yağladıktan sonra bazen susam bazen de fındık katıyorum kek kalıbımın içerisine. Kek pişince görüntüsü daha güzel oluyor. 
  • Kalıbımıza kek hamurumuzu koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz. 20 dakika fırını açmadan pişiriyoruz. Sonra fırın ısısını 170 dereceye düşürüp yaklaşık 20-25 dakika daha içi iyice pişesiye kadar fırında tutuyoruz. Kürdan ya da bir bıçak ile pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Kekten temiz olarak çıkıyorsa pişmiş demektir. 
  • Ilıyan kalıbımızı ters çevirip kekimizi çıkartıyoruz . 
Nefis Anne Keki



                                               Afiyet olsun:)) 






                               Akdemir's Home

Yorum Gönder

0 Yorumlar