Öyle gözünüz korkmasın, çok uğraştırıcı ya da zor değil. Gerçi ilk defa evde yaptığımda daha uzun sürmüştü açmak . Pratik yaptıkça daha kısa sürede bitiyor....
Hamuru :
* 4 su bardağı un
* 1 paket instant maya
* tuz
*şeker
*1 fincan sıvıyağ
*Aldığı kadar un
İç Harcı :
*400 gr kıyma
*2 büyük soğan
* 3 yeşil biber
*2 domates
* maydanoz
* karabiber
* kırmızı biber
* kekik
*kimyon
Üstüne sürmek için :
* Tereyağ
Yapılışı:
Un , tuz , şeker , mayayı karıştırıyoruz.içerisine sıvıyağ ve aldığı kadar da un koyarak yumuşak bir hamur oluşturuyoruz ve üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
Ilık ortamda yaklaşık bir saat mayalandırıyoruz hamuru.
İçi için rondo kullandım ben . Soğanı , biberi , maydanozu ve domatesi rondodan geçiriyoruz. Bu malzemeler ile kıyma ve baharatları karıştırıyoruz.
Mayalanan hamuru ister tepsiye yerleştirip üzerine harcı yayıyoruz ya da pide şekilleri verip pişiriyoruz. Ben bir tepsi pide şekli ile bir tepsi de bütün olarak pişirdim.
Pide şekli için limon büyüklüğünde hamur parçası alıp uzun şekilde açıyoruz. Yaklaşık bir karış kadar. İçine harcımızı yayıyoruz ve kenarlarını biraz kıvırıp uçlarda birleştirerek pide şekli veriyoruz . Yağlı kağıt verilmiş tepsiye koyarken hamuru ili ucunda tutuyoruz ve çekiştirerek biraz uzatıyoruz.
Fırını önceden 200 derecede ısıtıyoruz . Pideler piştiği zaman önceden eritilmiş tereyağını fırça ile kenarlarına sürüyoruz. Üstünü kapatıp bir süre bekletirseniz daha yumuşak olurlar.
Afiyet olsun.....
0 Yorumlar