Döküm Tencerede Sebzeli Bütün Tavuk

Akdemir's Home

Son zamanlarda en büyük favori tencerelerim döküm olanlar. İçerisine koyduğum yemekler hem lezzetli oluyor hem de besin değerlerini  kaybetmiyorlar. Bütün tavuk pişirirken eskiden fırında yapıyordum.  Fakat fırın elektriği fazla yakıyor diye sinir oluyordum. Sudan ucuz elektrik kullanan ülkeler varken bizim bu şekilde kullanmamız biraz sinir bozucu. Neyse döküm tencere ile yapmaya başladığımdan beri hem daha lezzetli oluyor hem de bana daha pratik geliyor.

Akdemir's Home Akdemir's Home

Akdemir's Home Akdemir's Home


   Önce ocağa koyduğum döküm tenceremi ısıtıyorum. Tencere ısındıktan sonra yağı ekliyorum ki yağ yanmasın. Yağın içerisine sevdiğim baharatları - kekik, kimyon, kırmızı biber, karabiber - koyuyorum. Bir iki yağda çevirip aromalarının ortaya çıkıp birbirleri ile karışmalarını sağlıyorum. Yıkayıp temizlediğim tavuğu yağın içerisine koyuyorum ve tencerenin kapağını kapatıyorum. Arada tavuğun derisi kızardıkça çeviriyorum ve her tarafının eşit kızarmasını sağlıyorum. Böylece pişerken suyunu içine hapsetmiş olacağız.  Tavuğun her tarafı eşit kızarınca iri doğranmış patates ve havuç koyuyorum tencereye. Miktar zevkinize bağlı. Defne yaprağı , biberiye dallar ve tuzu da ekledikten sonra kapağı sıkıca kapatıyorum. İçine hiç su kaymadan kendi suyu ile kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyorum.
   Pişen tavuğunuzu istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Akdemir's Home

                                 Afiyet olsun ....
                               Akdemir's Home

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. ellerinize sağlık nefis bir görüntü :)

    YanıtlaSil
  2. İkinci bir bloğun olduğunu bilmiyordum. Ne güzel tarifler varmış tabii hemen takibime aldım. Tavuk enfess görünüyor ellerine sağlık 😊. Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
  3. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor eline saglik canim.

    YanıtlaSil