Fırında Kremalı Patates

Fırında Kremalı Patates


   Merhaba , kızım bizim evdeki en büyük patates hastası. Patatesin her türüne bayılıyor . Özellikle de kızartmasına :)) Patates kızartması gençler ve çocuklar arasındaki en popüler tatlardan bir tanesi. Bolca nişasta içeren bu gıdayı en sağlıklı tüketme yolu bana göre patates salatası. Çocuklarımda kilo problemi olmadığı için kızartmayı da canları istediği zaman yapıyorum. Haftaya biri geçmiyor tabii. Sağlık çok önemli.

   Evde her zamanki gibi akşama ne yapsam diye düşünürken balık aklıma geldi. Balığın yanına da her zamankinden değişik bir tat olsun çocuklar da mutlu olsun derken aklıma Fırında Kremalı Patates geldi. Bu lezzeti ilk denediğimde tarifi internetten bir yerden almıştım . Adını hatırlamıyorum. Dediği gibi yaptım ve sonuç çok kötü oldu :DD Kaşarlar kızarmış fakat patatesler daha çiğdi :((

  Şimdi test edip onayladığım bir tarifi vereceğim size. Bizim evin gurmesi olan , patates uzmanı kızım tarafından test edildi onaylandı...

Fırında Kremalı Patates


Malzemeler : 


  • 1,5 kutu krema 
  • 3 orta boy patates veya  5 küçük boy patates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Maydanoz (olmasa da olur) 


Yapılışı : 

Patatesleri soyup cipslik şekilde çok ince yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.

Dikdörtgen bir fırın kabına patatesleri dizdikten sonra üzerine kremayı , tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz. Krema patatesin her tarafına temas etmeli.

180- 200 derecede ısınmış fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.  Bir kürdan ile yumuşaklığını test edebilirsiniz.

Patatesler yumuşayıp piştiği zaman rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine yayıyoruz. Üzerine isteğe bağlı pul biber koyabilirsiniz.

Kaşar peynirler eriyip kızarında hazır demektir.

Servis esnasında üzerine maydanoz koyabilirsiniz.

Afiyet olsun :))









                               Akdemir's Home







Yorum Gönder

1 Yorumlar