Kahvaltı alternatifi : Fransız Tostu


Akdemir's Home

  Fransız tostu, French Toast ya da tavada yumurtalı tost . Bir çok ismi var bu tostun  ve işin kolay yanı bu tarifi yapmak için tost makinesine ihtiyacınızın olmaması. Yapışmaz tabanlı bir tavanızın olması yeterli.  

Öncelikle yunurtayı bir kapta çırpıp bir kenara bırakıyoruz. Diğer tarafta iki dilim ekmeği hazırlıyoruz. Ekmeklerin arasına tostumuzun içerisinde ne istiyor isek koyuyoruz. Ben beyaz peynir ve salam tercih ettim. Yapışmaz tabanlı  tavamızıocağa koyup ısıtıyoruz. Isınan tavamızı ister sıvı yağ ile ister tereyağ ile yağlıyoruz. Tost yapılmak üzere hazırladığımız ekmeklerimizi önlü arkalı yumurtaya buluyoruz. Isınan tavaya ekmeklerimizi koyuyoruz. Bir tarafı kızarınca diğer yüzünü dikkatli bir şekilde - içindekiler dökülmeden- çeviriyoruz. Ekmeklerin üzerine bastırıyoruz. Ben seramik tava koydum ağırlık olsun baktırsın diye . Hiçbir şey bulamıyorsanız bir spatula ile bastırabilirsiniz. Diğer yüzü de kızarınca - çok çabuk kızarıyor - Tavadan alıp servis yapıyoruz. 


Akdemir's Home



Afiyet olsun...


                              

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. mmm leziz görünüyor acıkmaya başlamışken bu akşam yemeğimi böyle kolay ama bir o kadar da lezzetli tarifinle geçiştireyim bari :)
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil