Kahvaltılarınız için Ballı Pankek

Akdemir's Home

  Günaydın....  Kapalı bir sonbahar gününden herkese selamlar!... Günün en önemli öğünü kahvaltı olduğu gibi bence en zor öğünü de kahvaltıdır. Çünkü sabah uykusu tam açılmamış çocuklar birazdan kapıya servis dayanacakken zorla kahvaltı yapmaya çalışırlar. Yedikleri de iki lokmadır. Lafın gelişi değil gerçek iki lokma:)) Çocukları için annelerin hep az yediğini söylediklerini bilirsiniz. Bazı çocuklar çok güzel yemek yemelerine rağmen anneleri az yiyor dedikleri zaman çileden çıkıyorum. Çünkü benimkiler onların yediklerinin dörtte biri kadar yiyorlar ve bu anneler de karşıma geçip bir şey yemiyor ne yapayım demiyorlar mı? ... Ne hissettiğimi siz düşünün artık.

   Neyse konuyu dağıtmadan zaten az yiyorlar o zaman porsiyon az oldun besin değeri fazla olsun ve doyursun diye düşünüyorum. Bu durumda da tabi kahvaltılar zorlamaya başlıyor çünkü en az ve en hızlı kahvaltıda yiyorlar. Bugünkü kahvaltımız ise pankek oldu. İçerisinde yumurta , süt ve bal yanında da karbonhidrat olarak un, enerji için de yine bal ve yağ var. Sanırım öğlene kadar idare ederler bu kahvaltı ile:))

 Malzemeler:

  •  4 yumurta
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu



Yapılışı:
Yumurtaları mikserle çırptıktan sonra bal, süt ve tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Son olarak da un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra 10 dakika dinlendiriyoruz.

  Yapışmaz tavayı ısıttıktan sonra az bir sıvı yağ ile yağlıyoruz. ( Ben genellikle bir peçeteyi yağlayıp tavayı bu peçete ile siliyorum. ) Tavaya birer kaşık harçtan döküp önlü arkalı pişiriyoruz.

   Pişen pankeklerimizi servis ederken hayal gücümüzü  -çocuklarımızın zevkini göz önüne alarak - kullanıyoruz.

Not: Servis için resim paylaşamıyorum , servis esnasında resim çekmeyi unuttum :((

 Afiyet olsun....



                              

Yorum Gönder

0 Yorumlar