Elma ! Ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?

Elma ! Ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?


  En sevdiğim meyvelerden bir tanesidir Elma... Özellikle kış aylarında bayılırım. Diyetlerimizin ise vazgeçilmez bir parçasıdır Elma. Sarı , yeşil , kırmızı; tatlı, ekşi... Çeşit çeşit yaratılmış bu meyveyi sevmeyenimiz yoktur sanırım. Bugün okuduğum EverydayHealth internet sitesinden bir mail bu yazıyı yazmama ilham oldu. Gelelim Elmanın faydalarına:

Ağız kokusunu engeller: Elmanın içerisinde bulunan Pektin isimli madde tükürük salgısını teşvik eder. Ağızdaki bakteri seviyesi düşer, diş çürümelerinin de önüne geçmiş olur.

Astım ataklarını önlemek: Yapılan araştırmalara göre astım hastalarında antioksidan seviyesi düşük bulunmuştur. Elmada C vitamini ve flavonoidler yüksektir ve antioksidandır. Yine yapılan bir araştırmaya göre egzersize bağlı gelişen astımda C vitamini takviyesinin faydalı olduğu bulunmuştur.

Trombotik inme riskinin azalması: 9208 kişinin katıldığı 28 yıl süren bir çalışmada en fazla elma yiyenlerin inme riskinde en düşük seviyede olduğunu göstermiş. Trombotik inme riskinin azalmasının elma ile bir ilişkisi olduğunu düşünmüşlerdir. Muhtemelen içerdiği vitaminler, kalorisinin fazla olmaması etkili etkili olmuştur.

Kabızlığın önlenmesi: Elmada bulunan çözünebilir bir lif olan pektin sindirime faydalı olur. Pektin kurşun gibi ağır maddelerin sindirime girmesine engel olur ve posa haline gelen gıdaların vücuttan çıkışını kolaylaştırır.

Yorgunluk ile mücadele eder:  Elma içerdiği C vitamini ve antioksidan özelliği ile yorgunluk ile mücadele eder. Stresin yol açtığı serbest radikallere karşı savaşır.

Diyabet riskini azaltır: Elmada bulunan bazı şekerler insülin salgılamak için pankreası uyarır.  Tüm meyvelerin şeker içerdiğini unutmayalım. Her şeyin fazlası zarardır.

Dişlerin güzel görünmesini sağlar: Özellikle sert elmalar ısırırken dişleri temizler ve daha parlak görünmesini sağlar.

Tansiyonu düzenler. 


Elma ! Ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?


                            

Yorum Gönder

0 Yorumlar